POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]
virtualna pisarna

Brez težav do sedeža podjetja

Določitev sedeža podjetja je ena izmed tistih drobnih obveznosti, ki čakajo podjetnike ob ustanovitvi podjetja. Čeprav se sprva morda zdi kot gola formalnost, pa je ta odločitev zelo pomembna na kratki in dolgi rok. Posebej se je treba določitvi sedeža posvetiti v primeru, da imamo na voljo več možnosti – v nekaterih primerih izbire skorajda ni, v drugih primerih pa je treba dobro premisliti in se za sedež podjetja odločiti za najboljšo rešitev med različnimi opcijami.

Sedež podjetja je povezan s poslovnim naslovom, torej večinoma tudi s poslovnimi prostori

Zato je izbira sedeža samoumevna za tista podjetja, ki že imajo poslovne prostore. Prav tako pa imajo nekaj manj izbire tista podjetja, ki prostorov sicer še nimajo, a jih za poslovanje nujno potrebujejo. Več svobode imajo na tem področju podjetja, ki za delovanje ne potrebujejo poslovnih prostorov, temveč morajo naslov določiti le za potrebe registracije podjetja, sprejemanje pošte in druge formalnosti. Izbira sedeža pride torej v poštev za mnoge samostojne podjetnike in mikropodjetja, pa tudi v nekaterih drugih primerih.

Možnosti pri določitvi sedeža

Če niste vezani na poslovne prostore, je možnosti za določitev sedeža podjetja več. Seveda je vedno možno kupiti ali najeti poslovne prostore. A na voljo so tudi druge rešitve, ki so v mnogih primerih veliko bolj smiselne. Sedež podjetja je možno registrirati kar na domačem naslovu. To je odlična rešitev za tiste podjetnike, ki pri tem niso pretirano zahtevni. Na ta način se izognemo stroškom, ki bi jih imeli z ločenimi poslovnimi prostori, pa tudi različnim komplikacijam, ki pri tem nastanejo. Druga elegantna rešitev pa je virtualna pisarna, ki združuje cenovno ugodnost in nekoliko širšo funkcionalnost. Odlična rešitev za tiste, ki ne potrebujejo fizičnih poslovnih prostorov, a znajo izkoristiti prednosti privlačnega naslova ter storitve, ki so na voljo pri izbranem ponudniku virtualne pisarne.

Scroll to top