virtualna pisarna

Podjetje na domačem naslovu?

Ena izmed možnosti, ki se ponujajo podjetniku ob registraciji podjetja, je poslovanje z domačega naslova. Zahteva se navedba poslovnega naslova, ki je lahko enak domačemu, kar v praksi pomeni, da je možno podjetje registrirati kar doma. Seveda to pride v poštev le v določenih primerih – če gre za opravljanje tihih dejavnosti ter če ni z zakonom ali drugimi predpisi določeno, da se za opravljanje dejavnosti zahtevajo posebni poslovni prostori. Pa še v teh primerih je treba pridobiti dovoljenja in soglasja ter opraviti ustrezen postopek. A na koncu vse začetne komplikacije odtehtajo nizki stroški na dolgi rok, kajne? Pravzaprav temu ni tako, vsaj v večini primerov ne.

Možnost je tudi najem poslovnega naslova

Čeprav se morda uporaba domačega naslova zdi dobra rešitev za prijavo podjetja, se bo v tej vlogi morda bolje znašla virtualna pisarna ali kakšna druga rešitev. Poslovni naslov namreč ni le pasiven podatek, temveč vpliva na poslovanje podjetja.

Zelo dobro se to pokaže takrat, ko je treba organizirati kakšen sestanek s poslovnimi partnerji ali s strankami. To se zgodi prej ali slej v praktično vsakem poslu. Podjetnik, ki posluje z domačega naslova, bo moral obiskovalce sprejeti kar doma. To pa večinoma ni ravno optimalna rešitev s poslovnega vidika. Zaupanje partnerjev in strank bi bilo veliko večje, če bi jih sprejeli v uglednih prostorih na ločenem poslovnem naslovu. To omogoča že virtualna pisarna, ni treba najemati fizičnih prostorov!

virtualna pisarna v ljubljani

Kombiniranje zasebnega in poslovnega življenja?

Seveda obstajajo še drugi razlogi, zakaj je kombiniranje zasebnega in poslovnega življenja nadvse nepraktično. Že sortiranje pošte na domačem naslovu zahteva nekaj časa in dela, kot tudi že omenjeni opravki z dovoljenji. Nizki stroški le redkemu podjetniku zares upravičujejo te in druge pomanjkljivosti podjetja na domačem naslovu. Še posebej, če pogledamo nekatere alternative. Virtualna pisarna prinaša le minimalne stroške, a na eleganten način odpravi večino pomanjkljivosti domačega naslova in poleg tega prinaša še nekatere druge prednosti.