POZOR: stranka virtualne pisarne lahko postanete tudi v času karantene.
+386 (0)30 708 807
info@virtualnapisarna.si
zobni-implantati-cena-in-ponudba

Zobni implantati, cena in ponudba

Zelo prepričljive rešitve pri zdravljenju zobnih bolezni in poškodb ponujajo zobni implantati, cena pa je lahko prav tako mamljiva. Splača se torej pobrskati po ponudbi in ugotoviti, ali pridejo te možnosti v poštev tudi za vas!

Zobni implantati oziroma vsadki se uporabljajo za namestitev protetičnih nadomestkov. V praksi nam torej pomagajo pri posegih, ki vključujejo nadomeščanje oziroma rekonstrukcijo manjkajočih zob. Pogosto pa odpirajo nove možnosti pri popravilih poškodovanih ali obolelih zob, pri katerih sicer ne bi imeli na voljo posebej učinkovitih rešitev. A le redko so edina možnost prav zobni implantati, cena pa je zato lahko relativno visoka v primerjavi z alternativami – gre za nadstandardno ponudbo, ki je osnovno zdravstveno zavarovanje ne krije. Ker ima v primerjavi s klasičnim zdravljenjem uporaba implantatov mnoge prednosti, je vsekakor pametno premisliti, ali je cena dejansko upravičena.

Upoštevajoč prednosti, ki jih imajo zobni implantati, cena ni visoka

Implantati so napredni dentalni izdelki, narejeni iz kakovostnih titanovih zlitin in drugih sodobnih materialov. Zahtevajo izjemno natančnost pri oblikovanju in izdelavi, seveda pa tudi kar nekaj dela pri namestitvi. To pomeni, da so stroški povsem realni in pravzaprav ne moremo pričakovati posebej nizke cene. Najdejo se sicer tudi kakšni cenejši zobni implantati, cena pa običajno odraža kvaliteto, zato se najcenejšim opcijam raje izognemo.

Kakovostni zobni implantati lahko svojo ceno brez težav upravičijo. V primerjavi z alternativami imajo kar nekaj prednosti v vseh fazah teh posegov. Predvsem ne obremenjujejo sosednjih zob, kot to velja za klasični poseg z mostičkom pri nadomeščanju manjkajočih zob. Namesto da bi brusili in obremenjevali zdrave zobe, omogoča implantat namestitev protetičnega izdelka na čeljust, kjer je bil prej naravni zob. Tako ostaja funkcionalnost enaka, ne prihaja do neenakomernih obremenitev in na dolgi rok lahko pričakujemo odlično izkušnjo.

Druga očitna prednost je gotovo ta, da so z vidika življenjske dobe in dolgoročnega učinka gotovo prepričljivi zmagovalci zobni implantati. Cena je torej upravičena, saj lahko pričakujemo več deset let brezskrbne uporabe, medtem ko mostički začnejo povzročati težave že po nekaj letih.

V ponudbi so različni zobni implantati, cena se lahko razlikuje

Ker gre za ponudbo samoplačniških zobozdravnikov, cene niso vedno točno določene in prihaja do razlik. Seveda so si tudi sami implantati med seboj različni in pametno je premisliti, katere opcije so najboljše.

Z vidika cene se običajno osredotočimo na srednji cenovni razred, kjer so že na voljo dobri zobni implantati. Cena se giblje okoli 500 evrov za posamezen implantat, v kakšnih posebnih ponudbah lahko tudi kaj prihranimo, včasih pa je smiselno za višjo kakovost tudi doplačati.

Zobni implantati v ponudbi obsežnejših storitev

Klasičen primer zdravljenja z implantati je nadomeščanje manjkajočega zoba. Imamo pa pogosto opravka tudi z drugimi sorodnimi nalogami, pri katerih se uporabljajo protetični izdelki in bi nam implantati prišli prav. V teh primerih bo cena seveda višja, saj moramo upoštevati tudi druge izdelke in storitve, če vsega dela ne opravijo kar zobni implantati. Cena pa običajno vključuje vse potrebno, tako da dobimo zelo dobre ponudbe tudi za zahtevne in obsežne storitve, kot je all on 4 namestitev proteze na štiri implantate.

Scroll to top