POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]

Zaščitite svojo znamko in ona bo zaščitila vas.

Ko govorimo o zaščiti znamke imamo v mislih registracijo znamke. Zaščita znamke je v angleščini poznana kot »trademark«. S tem si podjetje zagotovi izključno pravico do uporabe simbolov, znakov, glasov ali katerih drugih načinov, ki so povezani s prepoznavnostjo podjetja. Hkrati pa prepreči možnost zlorabe in uporabe s strani drugih podjetij.

Zaščita znamke je korak k resnemu vodenju podjetja. Če je cilj podjetja doseči prepoznavnosti edinstvenost na svojem področju, potem mora postati prepoznavno. Za ta korak pa je potrebno biti viden in slišan. Ko se podjetje odloči, da bo promoviralo svojo dejavnost, je lahko kaj hitro tarča zlorab s strani konkurence. Kraja ideje, kraja znamke, kraja storitev in načina izvajanja, so le eni izmed načinov, kako lahko konkurenca pomete s konkurenco. Zato je potrebna zaščita znamke. S tem se pridobi zgoraj omenjene pravice pri uporabi znamke in z njo povezano prepoznavnost.

Zaščita znamke poteka na zelo preprost, pa vendar, pravno precej zahteven način. Zato je kar pametno, če si podjetnik za ta postopek omisli pravno pomoč. Najprej je potrebno preverit ali je znamka, ki bo predstavljala podjetje, prosta in smiselna. Včasih je dobro poslušati tudi katero drugo mnenje, preden se lastnik odloči za postopek. Podjetnik se mora tudi odločiti, ali bo zaščito opravil zgolj za matično državo ali pa bo znamko registriral tudi za poslovanje v drugih državah. Gre za dokaj pomembno odločitev, kajti, ne le da je cena zaščite znamke bistveno nižja, če se jo registrira za domače okolje, ampak si s tem zagotovi zlata vredne pravice na tujem trgu. Kar je lahko ključna odločitev, ko pride čas in potreba po širitvi na tuje trge.

Scroll to top