POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]
zdravljenje-zob

Zakaj je zdravljenje zob z implantati tako popularno?

Zdravljenje zob z implantati je med pacienti, ki se soočajo z manjkajočimi zobmi ali brezzobostjo, popularno zato, ker nudi številne prednosti. Zobni vsadki so namreč zasnovani tako, da izgledajo kot naravni zobje in s tem povrnejo lep nasmeh, ter hkrati omogočajo polno funkcionalnost govorjenja in žvečenja hrane, saj z vijakom nadomeščajo zdravo zobno korenino.

Protetika nudi odlično kakovost, še posebej, če so zobni vsadki originalni, klinično preizkušeni in bio kompatibilni, kar omogoča hitrejše celjenje, hitrejšo osintegracijo oziroma zlitje s čeljustno kostjo in dolgo življenjsko dobo. Implantati, zaradi številnih prednosti, zagotavljajo dolgoročno naložbo v zdravje ustne votline. Prav tako v določenih značilnosti prekašajo drugo protetiko, kot so zobne proteze in zobni mostički.

Zdravljenje zob z implantati – naraven videz in udobje

Implantati iz titana ali cirkonija so izdelani tako, da izgledajo in delujejo kot naravni in zdravi zobje. S tem pacientom povrnejo samozavest. Prav zato se lahko brezskrbno smejijo, jedo in se vključujejo v dejavnosti, ne da bi jih pri tem skrbelo, kako bo videti njihov nasmeh ali pa če se bo protetika začela rahljati in morda pri tem izpadla iz ust, kot je to velikokrat težava pri protezah.

Zanesljivi zobni vsadki z dolgo življenjsko dobo

Implantati ob pravilni ustni higieni in negi protetike lahko zdržijo zelo dolgo časa. Pravzaprav nudijo najdaljšo življenjsko dobo izmed vseh drugih možnosti za obnovo zob. Implantati prav tako nudijo predvidljive in uspešne rezultate implantološkega zdravljenja. Uspešnost zdravljenja je odvisna tudi od stanja čeljustne kosti in napredujoče bolezni dlesni, prav tako pa tudi od samih materialov in tehnologije protetike.

Implantološko zdravljenje zob – funkcionalnost žvečenja in govorjenja

Vijaki vsadkov so trdno pričvrščeni v čeljustno kost in pri tem učinkovito nadomeščajo zdravo korenino, ki zagotavlja stabilnost. Tak način zdravljenja je uspešen zato, ker ohranja čeljustno kost in znatno zmanjšuje resorpcijo kosti. Zaradi tega pa pacient lahko brezskrbno in polno funkcionalno žveči hrano in jasno govori.

Implantati ohranjajo strukturo čeljustne kosti

Vsadki ohranjajo naravno tkivo okoli zob, pri čemer se od mostičkov razlikujejo po temu, da za poseg ni potrebno povezati sosednjih zob, saj to privede do poškodb kron. Zdravljenje zob z implantati prav tako ohranja čeljustno kost, pri čemer preprečuje nadaljnjo izgubo kosti. To je še posebej pomembno za paciente, ki so morali pred pričvrstitvijo vijakov opraviti operacijo cepitve kosti, zato da je zobozdravnik lahko vstavil vijak v kost.

Scroll to top