Zakaj bi morali vsak dan za vsaj 10 minut odmisliti čisto vse?

Večina ljudi začne dan z veliko energije in se ne ustavijo dokler se dan ne konča. Včasih tudi dlje. Njihov možgani so tako aktivni, da tudi ko spijo razmišljajo o poslu in o tem kaj bodo počeli naslednji dan. Ker pa to na dolgi rok lahko prinese več škode kot koristi, navajamo nekaj razlogov, zakaj bi si morali vzeti 10 minut na dan in praktično ne početi ničesar.

Pametni ljudje in podjetja za katera delajo se zavedajo, da odmori kvečjemu spodbujajo produktivnost. Študije so pokazale, da odmori imajo pozitiven učinek na možgane.

Kako začeti početi ničesar? Najprej si vzemite 10 minutni odmor tekom vašega dela. Začnite tako, da si vzamete 10 minut na en dan. Probajte najprej za en dan v tednu. Nato razširite in si vzemite dvakrat po 10 minut na en dan. odmori vam bodo povečali osredotočenost na vaše delo. Skušajte si vzeti teh 10 minut tekom dela in ne pred odmorom.

Zakaj si vzeti odmor smo že kar nekajkrat napisali, ampak naj omenimo, da če delate neprekinjeno boste enostavno pregoreli. Tako kot žarnica. Verjetno pa tudi že sami veste za kakšen dober razlog za vaš odmor.

Skozi čas pa skušajte v vaše odmore vpeljati kakšne aktivnosti. Na ta način boste pospešili obtok krvi v telesu. Kri bo tekla hitreje in možgani bodo bolj aktivni. Lahko se odločite za sprehod, nekaj počepov, morda kakšne sklece in podobno. Skratka karkoli vam požene kri po žilah. S tem boste postavili nove mejnike v svojem življenju in drugim boste lahko za zgled. Bolj boste vitalni, hkrati pa bodo vaše ideje polnejše in barvitejše.