Vsako podjetje, mora imeti tudi svoj poslovni račun

Če ste korak pred tem, da dodobra začnete s poslovanjem svojega podjetja, a pri tem še niste poskrbeli za bančni račun podjetja, je potem skrajni čas, da to tudi storite. Namreč odprtje poslovnega računa je pri nadaljnjem poslovanju podjetja izjemno pomembno. Kajti vseeno gre za račun podjetja, preko katerega bodo potekala vsa ključna nakazila in plačila. Odprtje poslovnega računa, je prav tako, za vsakega podjetnika zahtevano tudi s strani države, po Zakonu o davčnem postopku (ZDavP-2).

Odprtje poslovnega računa je izredno pomembna poteza pri ustanovitvi podjetja. Zavedati se morate, da potencialne stranke vašega podjetja, ne bodo mogle plačila vaših storitev nakazovati na vaš osebni račun, še posebno pa to ne pride v poštev v primeru plačila preko spleta ali plačila s kreditno kartico. Kljub temu, da ste ustanovitelj podjetja, mora imeti vsak svoj bančni račun. Podjetje mora imeti svoj poslovni račun tudi za lažje vodenje financ ter lažje, kasnejše načrtovanje morebitnih investicij.

Za odprtje poslovnega računa se je dobro pozanimati pri več bankah, ter se nato glede na njihovo ponudbo odločiti za najugodnejšo. Banka oblikuje ponudbo glede na obseg poslovanja oz. finančni pritok podjetja, na podlagi tega določi ceno svojih storitev, ki jih zajema vodenje poslovnega računa. Bodite pozorni na zaračunane provizije vsake banke glede na vsako storitev, ki jo lahko opravite iz svojega poslovnega računa.

Če ste na tem področju še novi in neizkušeni, se lahko obrnete na svetovalca, ki vas bo znal napotiti v pravo smer ter vas opozoriti na kaj vse je pri tem potrebno biti pozoren.

Vir: Entrepreneur.com