Vsak podjetnik mora imeti primerne pogoje za delo

Tokrat ne bomo govorili o virtualnih pisarnah, temveč o primernem delovnem mestu, ki ga mora imeti prav vsak podjetnik, ki je željan uspeha. Naj bo to pri delu od doma ali pri delu iz “pravih” pisarn, je primerna miza in stol nujna za kvalitetno opravljanje dela. Dolgotrajno sedenje namreč ni zdravo, celo nasprotno: ljudem uničuje kosti in mišičevje, negativno pa vpliva tudi na njihovo mentalno zdravje, saj se pri človeku, ki veliko sedi, pogosto pojavijo različne zdravstvene težave, ki vodijo tudi v nezadovoljstvo.

V poštev zato zadnje čase prihajajo tako imenovane stoječe mize. Te ljudem omogočajo, da namesto sede delo opravljajo kar stoje. V nasprotju z navadnimi mizami so nekoliko dvignjene in človeku omogočajo pokončen položaj pri delu, s tem pa krepitev hrbteničnih in nožnih mišic. Mnogi uporabniki, ki so se odločili za nakup ene izmed njih, poročajo o izboljšanju bolezenskih stanj, povezanih z neprestanim sedenjem, številni pa so sporočili, da bolečin sploh nimajo več. Resda so sprva vsi čutili utrujenost v nogah, saj niso bili navajeni večurnega stanja na mestu, a poročajo, da so sčasoma tudi te težave izginile.

V kolikor iščete način za izboljšanje svojih delovnih pogojev, lahko torej razmislite tudi o tako imenovani stoječi mizi.