Virtualna pisarna in njene prednosti

Ste se kdaj vprašali, kakšna je razlika, če imate sedež svojega podjetja v enem ali drugem kraju v Sloveniji? Ste razmišljali o tem, kaj to pomeni za vaš posel in kak po zaradi sedeža podjetja na vas gledajo različni poslovni partnerji? Poglejmo si nekaj prednosti, ki jih lahko prinese virtualna pisarna.

Zakaj virtualna pisarna pomaga pri poslovanju?

Dejstvo je, da ima Slovenija podjetniško bolj in manj razvite regije, in to velja upoštevati tudi pri tem, kje boste registrirali svoje podjetje. Če imate svoje bivališče v trenutno »neugodni« regiji za vaš posel, vam lahko virtualna pisarna pomaga, da svoje podjetje registrirate drugje – tam, kjer bo to za vas dejansko pomenilo prednost.

1. Prednost nerazvitega okolja.

Bi radi ustanovili podjetje, pri čemer bi vam prav prišla tudi kakšna finančna spodbuda EU, pa ne morete do nje, ker je ta namenjena posamezni manj razviti regiji? S pomočjo virtualne pisarne ne bo težav, kajti svoje podjetje lahko dejansko registrirate kjer koli. Če je to za vaše poslovanje bolje, imejte sedež v Prekmurju ali v Zasavju – nenazadnje se danes večina dela itak opravi s komuniciranjem preko sodobnih tehnologij, če boste vsake toliko že morali tja na sestanek, pa vam gotovo tudi ne bo odveč, če bo to pomenilo sklenitev posla.

2. Prednosti velikih.

Največ možnosti za posle se najde v velikih mestnih občinah, kjer se je mogoče prijavljati na različne razpise za to ali ono, s katerimi skuša občina spodbuditi podjetništvo. Še posebej veliko pa se dogaja v Ljubljani – tam je največ zavodov in ustanov, ki pripravljajo razpise. Tudi v tem primeru lahko z registracijo na pravem naslovu poskrbite, da ne boste odpadli s spiska kandidatov.

Odnos kupcev in partnerjev

Pa je sicer pomembno, kje se nahajate? Pravzaprav to poslovne partnerje in stranke vse manj zanima. V času globalnega poslovanja in sodobnih tehnologij je to povsem vseeno, le redki so tisti, ki veljajo za »lokalpatriote« in raje sodelujejo na lokalni ravni, ne glede na ceno ali kakovost.