enostavno-dobite-boljsi-poslovni-naslov

Veste, da lahko enostavno dobite boljši poslovni naslov?

V poslovnem svetu detajli veliko štejejo, tudi dober poslovni naslov lahko na konkurenčnem trgu naredi veliko razliko. Podjetniki pa po navadi niti ne vedo, da imajo možnost koristiti ugoden naslov, s katerim naredijo korak naprej pri svojem poslovanju – še zdaleč ni treba za sedež podjetja iskati lastnih poslovnih prostorov ali pa se zadovoljiti preprosto z domačim naslovom, kar pogosto storijo samostojni podjetniki.

Le nekaj zahtev obstaja, ki jim moramo ugoditi, če želimo določen naslov koristiti kot sedež podjetja. V poštev pridejo različne lokacije in naslovi, s katerimi se lahko v lepši luči pokažemo poslovnim partnerjem in strankam. Včasih lahko na istem mestu koristimo še dodatne storitve, s katerimi postane poslovni naslov odločilna prednost pri poslovanju podjetja.

Zahteve za poslovni naslov

Kaj vse se zahteva, da lahko določeno lokacijo oziroma naslov uporabimo za sedež podjetja? Tu posebnih zahtev pravzaprav ni veliko, prepričati se moramo predvsem o dvojem:

  • Možnost sprejemanja pošte, saj na ta naslov prejemamo pošto, vezano na naše podjetje. Zelo pomembno je, da imamo možnost sprejemati priporočene in nujne pošiljke ter smo o tem pravočasno obveščeni, saj se dostavljajo tudi pomembne pošiljke raznih služb. 
  • Uporabno dovoljenje, ki nam dovoljuje uporabo naslova za poslovanje. Če gre za prostore v stavbi z več enotami, je treba pridobiti tudi soglasje drugih uporabnikov, sicer pa vsaj soglasje lastnika.

Drugih posebnih zahtev po navadi ni, sploh če gre za podjetje, ki ne potrebuje svojih prostorov za opravljanje dejavnosti. Če ne potrebujemo kakšne posebne opreme, večje mehanizacije ali veliko fizičnega prostora, lahko poslovni naslov prijavimo tudi na lokaciji, kjer fizično sploh nismo prisotni.

Kako najlažje dobiti dober poslovni naslov?

Najboljša rešitev je torej ta, da prijavimo sedež podjetja na ugodnem naslovu, ki ga bomo lahko kar najbolje izkoristili. To je mogoče tako, da se seznanimo s ponudbo agencij, ki nudijo asistenco mladim podjetnikom. Ugoden poslovni naslov nudi virtualna pisarna, kjer je prav ta opcija v ospredju ponudbe – gre za zelo ugodno rešitev, pri kateri dobimo možnost souporabe poslovnega naslova, na katerem sprejemamo tudi pošto in včasih koristimo še druge storitve.

Če dejansko potrebujemo prostor za opravljanje svoje dejavnosti, bo morda dobra rešitev coworking. Tudi v tem primeru lahko včasih najdemo dodatne storitve, vključno z uporabo poslovnega naslova. A o tem se moramo vnaprej prepričati, saj ni nujno, da coworking vključuje tudi poslovni naslov, pravzaprav je to prej izjema kot pravilo.

Koliko stane dober poslovni naslov?

Cena virtualne pisarne je ena izmed glavnih prednosti, s katerimi se ta opcija prikupi raznim podjetnikom. V primerjavi z najemom ali kar nakupom poslovnih prostorov je mesečni strošek virtualne pisarne zanemarljiv, s tega vidika postane ta rešitev atraktivna tudi za manjša podjetja in samostojne podjetnike. Cenik je odvisen od vključenih storitev, a načeloma lahko računamo na nekaj deset evrov na mesec. Za ta denar dobimo dober poslovni naslov v Ljubljani, običajno pa lahko hkrati koristimo še nekatere druge storitve. Če smo pripravljeni po ponudbi podrobneje pobrskati, pridejo hitro na dan še druge možnosti, tudi naslovi v drugih mestih.