POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]

Uspešna pisarna mora skrbeti tudi za optimizirano tiskanje

Kako optimizirati tiskanje znotraj organizacije? Najprej je potrebno ugotoviti, kaj upočasnjuje tiskanje. Lahko je za to kriv procesor, lahko je pomnilnik. Morda pa nevidno opravilo iz ozadja, ki nam upočasnjuje naše vire. Kaj se pravzaprav dogaja, ko uporabljamo tiskalnik?

Eden izmed načinov ugotovitve je, da uporabimo že vgrajeno možnost znotraj Windowsov, ki nam omogoča primerjanje, kaj se dogaja, ko ena oseba tiska, in kaj se dogaja, ko več oseb tiska istočasno.

optimizacija tiska za hitrejše poslovanje
Optimizacija tiska za hitrejše poslovanje v pisarnah.

Poglejmo si nekaj možnih nastavitev, da bo možna optimizacija tiska v vaši pisarni ali virtualni pisarni, v kolikor delate od doma ali od kod drugod.

  • Prilagodite nastavitev strežnikov.

V kolikor več uporabnikov uporablja isti strežnik, potem znotraj nastavitev obkljukajte polje “print spooled documents first”. To vam bo omogočilo, da se najprej natisnejo dokumenti, ki so prvi v čakalni vrsti. Uporabno je tudi če povečate število strežnikov.

  • Uporabite ločene diske za dokumente.

Zaradi precejšnih opravil, ki jih posredujemo našemu disku, jih le-ta sproti zapisuje in briše. To pa lahko sproži “ozko grlo” pri tiskanju. Diski, ki jih imate za shranjevanje nedokončanih izpisov naj bodo ločeni od diskov, ki jih imate za shranjevanje vašega dela na računalniku.

  • Povečajte kapaciteto tiskalniškega strežnika.
  • Uporabite ločen tiskalniški strežnik.

To vam bo omogočalo lažje vzdrževanje tiskalniških strežnikov. V kolikor se le-ti zaustavijo, vam ne bodo preprečili delovanja drugih aplikacij, če so le ti na drugem strežniku. Tako optimizacija tiska ne bo mogoča.

  • Prekinite odprte povezave.

Včasih stranke vzpostavijo povezavo s strežnikom. Povezava ostane aktivna dolgo še po uporabi storitev. Vsaka odprta povezava pa upočasnjuje delovanje razpoložljivih virov.

  • Uporabljajte manj gonilnikov in razumljivo programsko opremo

Več ko imate gonilnikov, bolj obremenjen je vaš računalnik. Delovni pomnilnik je precej obremenjen in posledično računalnik deluje počasneje. V kolikor se jih odločite izbrisati, bo večina gonilnikov ohranila “opazovalno” opremo na vašem računalniku. Ta pa vam bo zopet upočasnila delovanje. Po brisanju gonilnikov poskrbite, da odstranite programe, ki so jih gonilniki pustili za seboj.

  • Povečajte hitrost procesorja.

Procesor je lahko zelo obremenjen med samo izvedbo. Poskrbite, da je pretvorba iz EMF v PostScript / PCL je nastavljena na odjemalcu in ne na strežniku. Če je težava še vedno prisotna, potem probajte zamenjati procesor s hitrejšo različico.

Scroll to top