POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]
nevesta

Snemanje porok – nekaj napotkov

Porast povpraševanja po snemanju porok

Spomini so neprecenljivi in za par je poroka eden najlepših dni, zato sta ženin in nevesta pripravljena veliko plačati fotografu in snemalcu, da ujameta trenutke, ko sta se odločila za skupno življenjsko pot. Ljudje so se vedno poročali in se vedno bodo, zato je delo poročnega snemalca posel, ki nikoli ne bo zamrl.

Oprema za snemanje

Prvo, kar potrebujete, je visoko kakovostna snemalna oprema. Če ne boste imeli profesionalne opreme, vas ljudje ne bodo jemali resno. Imeti morate vsaj eno kamero (še bolje več), stativ, zvočni mešalec, kolekcijo mikrofonov in druge dodatke. Več kot boste zapravili za vso nujno in dodatno opremo, višjo ceno boste lahko ponudili za svoje storitve.

Če si ne morate privoščiti tako visokih stroškov za nakup opreme, si lahko na začetku snemalno opremo tudi izposodite.

Snemanje porok cenik

Snemanje porok cenik: Za stranke morate ponujati različne pakete, ki se bodo razlikovali po ceni. Cena je odvisna od opreme, ki jo boste uporabili na poroki, dolžine posnetka in tega, koliko slavja bo snemanega. Daljši kot bo posnetek in bolj izpopolnjena oprema bo uporabljena, višje lahko postavite ceno.  Pri sestavljanju cenika snemanja porok imejte v mislih, da morate pokriti stroške za nakup, vzdrževanje in popravila snemalne opreme. Hkrati upoštevajte svoj čas, saj boste za eno poroko žrtvovali ves svoj vikend.

Začeti s poslom

Na začetku svoje poti snemalca poroke boste nekajkrat verjetno morali delati zastonj. Težko boste namreč dobili stranko, ki vam bo zaupala, brez da bi ji prej pokazali, kakšne posnetke ste že naredili do sedaj.  Najenostavneje je, če se najprej ponudite za snemanje na poroki prijateljev ali sorodnikov.

Promocijske dejavnosti

Delo se na začetku verjetno ne bo ponujalo kar samo od sebe, ampak se boste morali najprej potruditi s promocijo. Pri tem delu vam lahko največ točk prinese dober glas od ust do ust; stranka, ki bo navdušena nad vašimi storitvami, vas bo priporočala znancem in prijateljem.

Naredite svojo spletno stran, oglašujte svoje storitve preko socialnih omrežij. V časih digitalne dobe se te načini najbolj obnesejo pa še dragi niso. Pripravite kratek predstavitveni posnetek vašega dela, v katerem boste zajeli nekaj najboljših minut snemanja dosedanjih porok. Prosite stranko, ki je navdušena nad vašimi storitvami, da za na spletno stran poda svojo izjavo o zadovoljstvu.

Zadnji nasvet

Pomembno je, da čim več vadite snemanje, preizkušate nove ideje, ste kreativni in vedno na tekočem z novimi trendi na tem področju.

 

Vir: gradmoneymatters.com

Scroll to top