POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]

Sedež podjetja v manjšem kraju

Izbira sedeža podjetja oz. virtualne pisarne je prepuščena podjetniku ob ustanovitvi. Ta podatek se zahteva že takrat, zato je treba pravočasno sprejeti odločitev, kje bo podjetje delovalo. Medtem ko točen poslovni naslov v tej fazi ni zahtevan, je treba navesti vsaj sedež, torej kraj, kjer bo podjetje delovalo. Včasih je odločitev samoumevna, drugič spet ne. Prav tako navadno velja, da je pri nas najboljša virtualna pisarna, torej sedež podjetja, Ljubljana, ki odpira največ poslovnih priložnosti in drugih koristi, kar pa spet ni nujno res. V mnogih primerih je smiselna izbira manjšega kraja, kar še posebej drži za manjša podjetja, kot tudi za podjetja, ki poslujejo izrazito lokalno.

Sedež podjetja v stanovanju

Če je pri odločitvi za sedež podjetja pomemben faktor cena, potem je najboljša izbira kar domače stanovanje. Na ta način se pod sedež zapiše domači kraj, s tem pa prihranite nekaj denarja, ki bi ga morali sicer investirati v najem sedeža oziroma poslovnih prostorov. Je pa treba pri uporabi stanovanja v poslovne namene paziti na nekaj pogojev, predvsem na soglasja lastnikov. Ne samo, da je treba pridobiti soglasje lastnika podnajemniškega stanovanja, soglasje morajo podati tudi lastniki vseh stanovanjskih enot, ki mejijo na stanovanje, ki ga želite uporabljati, skupno pa se mora s to namero strinjati večina etažnih lastnikov.

Sedež v bližini strank

Za podjetja, ki delujejo le na lokalni ravni, je za sedež podjetja Ljubljana neprimerna. Raje se bodo odločila za sedež tam, kjer dejansko delujejo, saj jim to prinaša več prednosti. V bližini potencialnih strank je lažje opravljati dejavnost, razvoj podjetja pa bo hitrejši, zato bi bilo nesmiselno postaviti sedež podjetja v Ljubljano. Pri tem ne gre spregledati še nekaj dodatnih prednosti takšne prakse, nenazadnje so tudi nepremičnine v manjših krajih načeloma precej ugodnejše, tako za nakup kot za najem (tudi najem virtualne pisarne), kar ustreza vsem vrstam podjetij.

Scroll to top