POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]

Se vam splača najem novega poslovnega prostora?

Imate že najeti poslovni prostor in se sprašujete ali bi se preselili drugam? Odločitev vsekakor ni lahka, zato vam dajemo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali k lažji odločitvi.

Ocenite, kako uporabljate trenutni prostor

Ali trenutni prostor uporabljate produktivno in učinkovito? Ali potrebujete večji poslovni prostor, ali bi lahko učinkovito delali tudi v manjšem prostoru? To upoštevajte ob iskanju novega prostora.

Nove prostore začnite iskati dovolj zgodaj

Ker najem poslovnega prostora ni mačji kašelj, morate na to misliti, še preden vam poteče pogodba o trenutnem najemu. Pravzaprav je najbolje, da vedno razmišljate o drugem poslovnem prostoru. S tem se boste hitreje odzvali, če bo prišlo do situacije, da boste primorani zapustiti svoje delovne prostore.

Mogoče je ceneje, če boste ostali

Če je vaš razlog, za iskanje najem poslovnega prostora pri drugem ponudniku, cena, morate dobro premisliti, če boste s tem res privarčevali. Tudi če je najem prostora malo cenejši pa lahko nastanejo dodatni stroški, kot je prevoz, parkiranje, hrana.

Preverite, kakšne so možnosti širjenja prostora in podaljševanja najemne pogodbe

Pri iskanju najemodajalca mislite na prihodnost. Preverite, ali boste v prihodnosti ob širjenju posla lahko razširili tudi delavni prostor? Preverite tudi, kakšne so možnosti za nadaljevanje pogodbe, po njenem izteku.

Mogoče je ceneje, če delate doma

Ali iščete najem poslovnega prostora le za to, ker dejansko potrebujete prostor, ali potrebujete le poslovni naslov? Če je odgovor le slednje, potem ne iščete najem poslovnega prostora, temveč najem poslovnega naslova.

Scroll to top