POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]
nov tiskalnik

Potrebujete nov tiskalnik?

Se odločate za nov tiskalnik, pa ne veste, po katerem bi v tej ponudbi posegli? Dandanes je izbira tehnoloških naprav res težek zalogaj, saj je tovrstnih izdelkov malo morje. Nov tiskalnik naj bi bil tak, da bi vam omogočil vse tisto, kar ste od njega pričakovali. Zato je najpomembnejši korak, da pretehtate, kaj si od njega želite.

Enostavnejše tiskanje

Boste nov tiskalnik uporabljali izključno za tiskanje črno-belih dokumentov pa še tega ne bo veliko? V tem primeru vam svetujemo, da posežete kar po tistem najbolj enostavnem pisarniškem, ki ga lahko zaradi majhnosti in majhne teže postavite kar na mizo. Vseeno pa so v podjetju potrebe po tiskanju večinoma nekoliko večje. Če torej tiskate kar precej, potem je pametno preveriti tudi, kakšna je kapaciteta novega tiskalnika za hranjenje papirja. Stalno ročno dovajanje papirja pri premajhni kapaciteti zna bit namreč kar naporno. Pomembna karakteristike je tudi hitrost tiskanja. Da bi izvedeli, kako hiter je tiskalnik, ki ga imate v mislih, poglejte, koliko znaša vrednost ppm. Ppm je oznaka za število natisnjenih strani na minuto.

Naprednejše tiskanje

V primeru, ko vam klasično tiskanje črno-belih kopij ne zadošča, ampak si želite tiskanja tudi kvalitetnih barvnih vsebin, je vsekakor pomembno, da posežete po bolj kvalitetnem in naprednem tiskalniku. Taki tiskalniki so večinoma nekoliko večji in težji, zato boste zanje potrebovali tudi dovolj prostora v pisarni. Večinoma so samostoječi.

Seveda pa vam naprednejši tiskalniki omogočajo še mnogo več kot le običajno tiskanje. Nekateri omogočajo povezavo s pametnim telefonom ali tablico. Nekateri so prilagojeni možnosti, da nanje povežete več računalnikov. To je še zlasti dobra ideja, ko gre za pisarne, v katerih je več zaposlenih in bi radi vsem omogočili tiskanje na en tiskalnik. Poleg tiskanja lahko s takimi tiskalniki tudi skenirate in kopirate dokumente. Nekateri so taki, da omogočajo tudi internetno povezavo.

Če kupujete nov tiskalnik z namenom, da bo ta tiskal tudi formate, večje od A4 ali celo A3, so vam na voljo tudi taki. Tiskalniki se razlikujejo tudi v tem, kako se da v njih skladiščiti črnilo. Nekateri podpirajo kartuše, nekateri pa delujejo kar brez njih. za črnilo imajo posebne prekate, kamor ga po potrebi dolijete.

Scroll to top