POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]
potovanja in delo

Potovati po svetu in biti sam svoj šef?

Že od nekdaj radi potujete in si želite, da bi bil to vaš življenjski slog in ne zgolj oddih med dopustom? Iti na svoje ne pomeni, da morate biti priklenjeni na eno lokacijo. Nekatere podjetniške dejavnosti se da opravljati tudi med potovanji, nekatere to celo zahtevajo. V današnjih časih globalizacije je potovanje od ene lokacije do druge čedalje bolj enostavno, zato so možnosti brezmejne. Če si torej želite združiti oboje: potovati in hkrati služiti, potem vam predstavljamo nekaj idej, česa se lahko lotite, da boste lahko združevali oboje.

Potovalni osebni asistent

Nekatere javne osebe kot so politiki in zvezdniki potrebujejo spremstvo osebnega asistenta, ki potuje z njimi, ko grejo na ture ali imajo razna srečanja po svetu. Če ste dobro organizirani, imate dobre sposobnosti upravljanja s časom in radi razrešujete probleme, je odprtje agencije, ki se ukvarja s tako dejavnostjo, lahko ideja za vas. Osebe tega poklicnega profila se ukvarjajo z načrtovanjem potovanj, nastanitev, urejajo urnike in ostala opravila, ki se nanašajo na to.

Potovalni blogger

Če radi pišete in fotografirate, vam je lahko ta poklic pisan na kožo. Pridobljeno znanje in informacije s potovanj lahko oblikujete kot uporaben vodič. Med delom boste obiskovali nova mesta, fotografirali zanimive kotičke in drugim zagotovili priporočila in nasvete. Morate pa vedeti, da to delo ni tako enostavno kot mogoče zgleda in da vam bo vzelo veliko časa. Tudi uspeh se na tem področju po navadi ne zgodi čez noč, ampak morate nekaj let nabirati izkušnje, da začnete dobro služiti s tem. Če niste dobri s pisanjem, vam pa leži fotografija in snemanje, potem lahko na tak način ustvarite tudi videe za na Youtube.

Potovalni agent

Čeprav povpraševanje po potovalnih agentih v zadnjih letih upada, je delež ljudi, ki se poslužujejo teh storitev, še vedno velik. Ljudje potrebujejo iskrene in uporabne nasvete v zvezi s potovanji. Potovalni agenti ljudem pomagajo organizirati potovanja.  Večinoma so potovalni agenti specializirani za neko državo ali območje, ki ga dobro poznajo in lahko na tem področju postrežejo z najboljšimi informacijami.

Fotograf

Če ste dober fotograf, potem je to odlično izhodišče za potovanja. Medtem ko potujete, lahko posnamete lepe prizore, ki vam padejo v oči. Te fotografije lahko uporabite za objavo ali pa jih ponudite kot umetniško delo. Lahko se tudi odločite za poklic poročnega fotografa.

Javni govornik

Imate dobre govorne sposobnosti in lahko poveste kaj zanimivega na določeno temo? Potem se lahko odločite za kariero poklicnega govornika. Na tak način potujete po svetu in širite svoje sporočilo. Zaslužek si lahko povečate, če tako delo kombinirate s prodajo svojih knjig ali pisanju bloga na izbrano temo.

Organizator dogodkov

Organizatorji dogodkov so zadolženi za organizacijo raznih srečanj in dogodkov. Organizirajo vse od izbire lokacije, pogostitve, nastanitve in podobno. Če ste dobri pri delu z ljudmi, pri organizaciji in upravljanju s časom, potem je lahko to delo pravo za vas.

Prevajalec

Če obvladate več jezikov, potem je lahko poklic prevajalca dobra priložnost za potovanje po svetu. Skoraj na vsakem področju obstaja potreba po prevajalcih. Prevajanja se lahko lotite ob raznih poslovnih srečanjih, prevajate lahko razne dokumente, knjige, govore in podobno.

Organizator porok

Naloga organizatorja porok je, da načrtuje dan po želji ženina in neveste, pri čemer naj bi celoten dogodek potekal čim bolj tekoče in po planih. Oseba, ki je primerna za opravljanje takega dela, se mora dobro znajti v stresnih situacijah in znati hitro odreagirati na morebitne prepreke. Čedalje večje povpraševanje se pojavlja tudi po organizatorjih destinacijskih porok. Pri tem gre za to, da se dogodek ne odvija le na eni lokaciji, zato je tako delo še toliko bolj odgovorno in zahteva dobre organizacijske sposobnosti. Je pa to vsekakor še ena od priložnosti za to, da združite potovanje z delom.

Vir: businessnewsdaily.com

Scroll to top