Pomembno je, da imate poslovni naslov na pravem kraju

Samostojni podjetnik ali mlado podjetje lahko spremeni garažo ali klet v pisarno. Sploh ni pomembno od kje nekdo deluje, važno je le, da ima prijavljen poslovni naslov na pravem mestu in da se na sestankih ne pojavi v spalni srajci ali trenerki. Za virtualno pisarno se odločajo predvsem tisti, ki jim sprememba prostora poviša produktivnost in pretok idej ter tisti, ki jim najem prostora pomeni prevelik strošek.

Za neko startu-up podjetje, ki se šele prebija skozi svoje začetke, je virtualna pisarna v Ljubljani odlična rešitev. V kolikor vaše podjetje deluje na tujem trgu, potem je bolje, da pisarno prijavite v prestolnico, saj je nekoliko bolj prepoznavna od ostalih mest. Še fizično pošto, ki bi jo dobivali na ta naslov, se lahko zmenite s podjetjem, ki nudi virtualno storitev, da vam jo enkrat na mesec pošljejo na dom. Tako se vam ni potrebno nenehno voziti v Ljubljano.

Če vam iz virtualna pisarna v Ljubljani ne ustreza iz kateregakoli razloga, potem se pozanimajte, ali je v okolici vašega doma, kakšen ponudnik takšne storitve oziroma se sami lotite takšnega posla. V kolikor je v vaših krajih zanimanje za tovrsten posel veliko.

Prednosti virtualne pisarne:

1. Naslov, kamor prijavite vaše podjetje.

2. Fizično pošto vam lahko ponudniki storitve pošljejo na dom.

3. Nekateri nudijo tudi telefonsko številko in odgovarjanje na e-mail sporočila. To je vse stvar dogovora ali ponudbe same.

4. Ni vam treba plačevati stroškov najema celotnega prostora.

5. Ker vam ni treba biti na enem mestu, ste lahko zelo mobilni.

Vse zgoraj naštete storitve vam lahko nudi tudi kakšna virtualna pisarna v Ljubljani. Le odločiti se morate za pravo!