POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]

Poceni tiskalnik nas lahko drago stane

Definicija tiskanja

Tiskanje je proces izpisa vsebine na papir. Ta vsebina je lahko shranjena na računalniku, telefonu, tablici ali nekje v oblaku. Včasih tiskanje opravimo za lastne potrebe, kot so učenje, igra in zabava, včasih pa za potrebe službe. Velikokrat je tako, da ko tiskamo za sebe, je natisnjeno gradivo manjše kakovosti, kot pa je če gradivo tiskamo za potrebe službe, na primer se prijavljamo na razpise, pošiljamo ponudbe za stranke, tiskamo različna potrdila in dokazila in podobno.

Tiskanje je lahko ugodno, lahko pa je tudi drago

Ne glede na to pa je kakovost tiska vedno odvisna od kakovosti tiskalnika in barve, ki jo imamo v tiskalniku. Če tiskamo slike, plakate ali različne prospekte visoke ločljivosti, mora naš tiskalnik to tudi podpirati. Takšni tiskalniki so lahko precej dragi, vendar z njimi dosežemo visoko kakovostne rezultate pri črnobelem in barvnem tiskanju. Ker je nakup takšnega tiskalnika precej drag, se podjetja velikokrat odločijo za najem tiskalnikov, da si zagotovijo bolj ugodno tiskanje. To je predvsem privlačno zaradi ponudbe, ki nam jo izposojevalci pripravijo. Velikokrat je tako, da je vzdrževanje tiskalnika brezplačno, podjetje plača le porabo listov in seveda strošek najema (barva je vključena v ceno najema).

Cena tiskanja je odvisna od cene barve

Če uporabljamo tiskalnik le za privatne namene in bi radi tiskali čim bolj poceni, potem lahko pozornost namenimo dodatni opremi. Najdražje pri tiskalnih so barve. Velikokrat se lahko zgodi, da je nakup novih barv dražji, kot pa je nakup novega tiskalnika. Zato lahko za domačo uporabo uporabljamo barvo nepooblaščenih ponudnikov oziroma barve, ki jih ponujajo tretji ponudniki. Cena barve je pri tovrstnih ponudnikih lahko tudi do 3x cenejša, med tem ko kakovost izpisa ostaja skoraj ali pa v celoti enaka. Pri tem je potrebno biti malo pozoren. V primeru okvare tiskalnika zaradi barv, ki niso od ponudnika tiskalnika, vam garancija ne velja.

Scroll to top