Pisarna ali delo od doma? Pisarna.

Kako dobro je, če lahko sklenemo posel v svoji pisarni. Če lahko povabimo stranke na posvet v našo pisarno. Vtisk, ki ga dobijo dobavitelji in stranke je neprecenljiv. Pisarna je simbol močnega in uspešnega poslovanja. Imate svojo pisarno?

 

Vsi se zavedamo pomena in učinka pisarne. Ne le učinka, ki ga ima na poslovne partnerje, temveč tudi na nas same. Pisarna je motivacija za delo. veliko, če ne ravno vsi, podjetnikov je pričelo svojo poslovno kariero od doma. Vendar so kaj kmalu ugotovili, da jih delo od doma enostavno ne motivira toliko, kot bi ji to motiviralo delov na oddaljenem mestu, delo v samem središču mesta. Prednost dela v pisarni pred delom od doma je predvsem v tem, da smo ločeni od doma. Dom, čeprav ga imamo tako radi, je lahko precej moteč faktor. Ne le zaradi morebitnih sosedov, poštarjev, sostanovalcev, staršev in še mnogih drugih motilcev,  ampak tudi zaradi občutka, ki nam ga daje dom. To je varnost. Med tem, ko v pisarni ne doživljamo takšnih toplih občutkov.

Občutki dela v pisani so predvsem občutki motiviranosti in morda celo občutki prisiljenosti. Kajti imeti pisarno pa le ni kar tako. Predvsem iz vidika stroškov. Verjetno bi se vsak najraje preselil v pisarno, vendar to žal ni mogoče, ker je za to potrebno vsak mesec kar precej denarja. Ampak ravno v tem je tudi prednost. Zavedanje, da moramo imeti vedno dovolj denarja, če želimo to svobodo tudi obdržati, je tisto kar nas sili, da smo v poslovanju še boljši. Poleg tega pa je okolje lahko precej bolj stimulativno. Vsakič, ko odidemo iz pisarne na malico, sprehod ali na poslovni obisk, lahko dobimo nove ideje, s katerimi pa lahko oplemenitimo naše poslovanje. Da pa bo temu res tako, si morate zagotoviti še varnost in parkiranje. Navsezadnje, v pisarni hranimo precej pomembnih poslovnih dokumentov.