POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]

Optimizirali ste stroške z virtualno pisarno, sedaj optimizirajte še stroške tiska

Vsak podjetnik želi poslovati kar se da učinkovito, brez nepotrebnih stroškov, seveda pa tudi brez zamudnih opravkov in podobnih nevšečnosti. Da bi se lahko posvetili delu, ki prinaša denar, morajo druge stvari funkcionirati brezhibno. V podjetjih, kjer se pogosto dela s papirjem, to pomeni, da je treba poskrbeti za to, da pisarniška oprema ne povzroča sivih las, kot to rada počne. Optimizacija tiska poskrbi za to, da bo poslovanje tekoče in ne bo moteno zaradi okvar tiskalnikov in druge opreme, niti ne bo treba tej posvečati veliko dragocenega časa.

Kako torej optimizirati tiskanje? Možnosti je več, prvi korak pa je odvisen od dejanskega primera. Najboljši čas za to je takrat, ko podjetje kupuje tiskalnike. V tem trenutku je možno že z izbiro bistveno odločati o dolgoročnih stroških, seveda pa tudi o drugih dejavnikih, ki smo jih omenili.

Nakup tiskalnika: Pri nakupu tiskalnika je treba vzeti v ozir dejansko ceno naprave, nato pa tudi ceno materiala, ki ga ta potrebuje za tiskanje. Predvsem kartuše oziroma tonerji predstavljajo znaten strošek, ki bo hitro presegel začetno ceno tiskalnika in bo na dolgi rok verjetno edini omembe vredni strošek v povezavi s tiskanjem. Ne kupujte poceni tiskalnikov, raje izberite tiste, ki imajo cenovno ugodne kartuše oziroma tonerje, tudi če je sama naprava nekoliko dražja.

Najem tiskalnika: V trenutku, ko se podjetje odloča za nakup novih naprav, je pravi čas tudi za razmislek o alternativah. Različni ponudniki nudijo ugoden najem tiskalnikov, ki je pogosto boljša rešitev z vidika stroškov, prav tako pa odpravi skrbi in opravke z vzdrževanjem in podobnimi obveznostmi, kar je prav tako cilj optimizacije tiska.

Kasnejša optimizacija

Optimizacija tiska pa je možna tudi kasneje. Preudarno tiskanje, sprememba dokumentov, ki se tiskajo, morda celo sprememba barv in pisav. Veliko je načinov varčevanja s črnilom, ki na dolgi rok nižajo stroške tiskanja. Druga omembe vredna poteza pa je redno vzdrževanje, ki je prav tako ključno, če ne želite imeti skrbi s tiskalniki.

Scroll to top