delo od doma

Nekaj poslovnih idej, s katerimi je možno začeti z minimalnim začetnim vložkom

Vam opravljanje dela od doma, pri čemer imate nadzor nad organizacijo svojega časa, zveni privlačno? Če ja, se lahko odločite, da začnete opravljati delo kar prek interneta. Na tak način že imate večino potrebne opreme in začetni stroški ne bodo prav visoki. S poslom se lahko začnete ukvarjati takoj. Predstavljamo vam nekaj idej, katera so ta področja, na katerih lahko začnete oblikovati poslovno idejo.

Virtualni asistent

Veliko podjetij današnjega časa nima fizične pisarne, ampak delo opravlja s pomočjo zaposlenih na daljavo. Tako se odpira možnost za opravljanje dela virtualnega asistenta, ki se srečuje s številnimi nalogami. Svetuje strankam na izbranem področju, odgovarja na telefonske klice, usklajuje dogovore, pripravlja urnike in odgovarja na elektronsko pošto. Lahko začnete pri eni stranki in ko boste ugotovili, katero področje je tisto, na katerega bi se radi osredotočili, lahko tam pridobite več strank.

Vodenje online tečajev

Če ste strokovnjak na določenem področju, potem se lahko odločite za delitev tega znanja in postanete online učitelj. Poučujete lahko tečajnike po vsem svetu, saj internet ne pozna krajevnih mej. Na tak način vas lahko kontaktira stranka iz kateregakoli konca sveta, ki je zainteresirana za vašo ponudbo. Področij, ki so vam na voljo, je veliko. Lahko gre za jezikovni tečaj, tečaj ročnih spretnosti, možnosti je ogromno.

Urejevalec spletnih vsebin

Danes so internetne vsebine večinoma namenjene marketingu. Kljub temu, da že skoraj vsak kdaj objavi zapis na internetu pa bo povpraševanja po res dobrih piscih vedno veliko, saj je lastnikom spletnih strani v interesu, da objavljajo vsebine, ki lahko pritegnejo čim več ljudi. Če ste torej kreativni pri pisanju in obvladate jezikovno formo, potem je lahko odločitev za tako delo na domu odlična možnost za vas.

Optimizacija spletnih strani

Čedalje več podjetij se zanima za optimizacijo spletnih strani. Gre za postopek, s katerim, preko objavljanja ustreznih vsebin z zahtevanega področja, Google rangira to stran čedalje višje po rezultatih v iskalniku. To pa je tudi pogoj, da potencialna stranka ob iskanju tovrstnih storitvah hitreje pride do tega podjetja. Če torej obvladate to področje, je lahko ena od možnosti za zaslužek iz udobja doma.

Lektor ali prevajalec

Če imate izobrazbo s tega področja, potem je tudi to eden izmed načinov, kako priti do dela. Glede na to, da je to poklic, ki ga opravljate za računalnikom. Za stranko, ki vas najame, torej urejate besedila oziroma pišete prevode. Tak način dela od vas ne zahteva nobene posebne opreme. Vse, kar potrebujete, je vaše znanje in strokovnost na tem področju.

Prodaja preko spleta

Ideja za začetek poslovanja je tudi postavitev spletne trgovine, kjer strankam ponudite razne izdelke, ki ste jih že kupili pri kakšnem drugem ponudniku in ste na tak način posrednik med njim in stranko, ki se za te produkte zanima.

Svetovalec na nekem področju

Eden od predlogov je tudi ta, da se posvetite svetovanju prek spleta na področju, ki ga obvladate. Lahko gre npr. za finančno, psihološko svetovanje. Pomembno je, da ste pri tem strokovni in dobro podkovani ter da s tem strankam zagotovite pričakovane rezultate. Glede na to, da je na trgu veliko ljudi, ki se ukvarjajo s tem področjem, morate znati izstopiti iz povprečja po kakovosti storitev, če želite uspeti.

Oglaševalec na socialnih omrežjih

Ja, tudi to je eden izmed načinov, da pridete do zaslužka. Je pa to možno samo v primeru, če imate na socialnih omrežjih veliko skupino lojalnih sledilcev. Na tak način lahko promovirate določene produkte in zaslužite veliko denarja. Če ima podjetje, za katerega promocijo izvajate, zaradi vaših dejavnosti na spletnih omrežjih velik dotok novih strank, vam dela vsekakor ne bo zmanjkalo.

Vloger

Nekateri ljudje veliko zaslužijo tudi s tem, da za Youtube posnamejo zanimive posnetke, ki imajo nato veliko število ogledov. Ravno število ogledov določa, koliko dobička boste imeli s tem delom. Zato je pomembno, da objavljate zanimive in inovativne vsebine oziroma take z uporabnimi informacijami, ki so zanimive za širšo javnost. Pomembno je torej, da prodajate dobro zgodbo, ki bo ljudem privlačna. Zraven morate pa veliko narediti tudi za ustrezno širjenje posnetkov, da bi le-ti dosegli čim večje število ljudi.

Grafični oblikovalec

Če ste po izobrazbi grafični oblikovalec in ste v tem dobri, potem bo na trgu veliko povpraševanja po vaših storitvah. Kot samostojni grafični oblikovalec si lahko sami določate, koliko ur boste delali, izbirate lahko tudi, za koga boste delali. Za projekt, ki se vam ponuja, morate določiti ceno, potem pa določiti rok, do kdaj boste storitev lahko izvedli.

Vir: entrepreneur.com