POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]

Nekaj nasvetov glede nakupa barvnega tiskalnika

Če se v vaših mislih poraja nov barvni printer, se verjetno že zavedate, kako težko odločitev morate pravzaprav sprejeti. Ravno zato vam podajamo nekaj nasvetov, ki bodo v pomoč pri odločanju.

Kako nebi bili zmedeni pri nakupu novega tiskalnika, ko pa ob tako širokem naboru le-teh, več preprosto niti ni moč vedeti za kaj se bi odločili. Tehnologija se iz dneva v dan tako hitro razvija, da ji je težko slediti. Posledično s tem, pa nastaja tudi vedno več možnosti izbire barvnih tiskalnikov.

Če vas je preveč informacij o morebitnih zmožnostih vseh potencialnih tiskalnikov že v začetku zmedlo se za trenutek ustavite in premislite kaj pravzaprav sploh potrebujete, ne zaletite se prehitro. Glede na svoje potrebe se odločite za ustrezen uporabniški profil barvnega tiskalnika oz. na to kakšne funkcije potrebujete. Nadaljnje odločitve glede izbire barvnega tiskalnika potem temeljijo na vaši finančni zmožnosti oz. pripravljenosti plačila.

Izredno tržni so laserski tiskalniki, zaradi izjemne hitrosti tiskanja ter z manjšimi stroški uporabe. Laserski tiskalniki predstavljajo dokaj velik finančni zalogaj, zato so pri posameznikih in manjših podjetjih manj pogosti in jih po navadi posedujejo le večja podjetja. Seveda pa se najde tudi nekoliko ugodnejše, a vendar tudi posledično malo manj kvalitetne laserske ali brizgalne tiskalnike. Cena je seveda odvisna od moči in funkcij, ki jih izbrani tiskalnik ponuja.

Za domačo uporabo ali uporabo v manjšem podjetju je gotovo pametno strmeti po več funkcijskem tiskalniku, ki bo vseboval vsaj kombinacijo skeniranja, kopiranja in printanja. V primeru manjšega podjetja pa še vsaj možnosti faksiranja.

Če se boste v nakup poglobili, se bo gotovo našlo marsikaj, tudi ugodnejši, več funkcijski laserski tiskalnik. Vendar tako kot pri nakupu drugih stvari, bodite tudi tukaj pozorni na vsako malenkost – od možnosti povezljivosti (povezovanja prek bluetooth, usb priključkov, povezovanja z več različnimi napravami, ipd.), do tega, kakšne vrste pomnilniških kartic sprejema (CompactFlash, SD, Sony Memory Stick). Pozanimajte se kako je s kartušami, tonerji (cena in njihova dobavljivost, kakšna je poraba), ter kakšne dimenzije papirja pridejo v poštev.

Ne glede na to za kakšen razred barvnih tiskalnikov se odločite, pri tem ne zanemarite samo zmogljivost tiskalnika. Pri tem je predvsem pomembna sama resolucija natiskanih strani in pa hitrost printanja.

Scroll to top