nasveti za boljše počutje in uspeh

Nekaj načinov, kako si izboljšati možnosti za uspeh

Uspešne ljudi pri delu vodijo posebne vrednoste, način razmišljanja in delovanja. Resnično uspešni ljudje niso tisti, ki si prizadevajo doseči čim višji položaj v družbi in dosegati čim višje vsote na računu. Uspeh pomeni uresničevati svoje sanje, služiti skupnosti in delati nekaj dobrega za druge. Finančni rezultati so v tem primeru le logična posledica dobrega delovanja in zagnanosti.

Kaj lahko sami naredite za to, da boste postali bolj zadovoljni s svojim življenjem in da se bodo izboljšale vaše možnosti za uspeh?

Postavite se v kožo nekoga drugega

Empatija je nekaj, kar vam bo zelo prav prišlo pri navezovanju stikov z ljudmi, snovanju kupčeve izkušnje in ima tudi pomemben pomen na vaši karierni poti. Ljudje vam bodo pripravljeni prisluhniti in slediti, če bodo vedeli, da vam ni vseeno za vas. Kaj lahko naredite za to, da se izboljšate v tej vrlini? Ne glejte zgolj nase. Razmišljajte o tem, v kakšnih situacijah so se znašli ljudje okoli vas in kako se najverjetneje počutijo. Razmišljajte o tem, s katerimi problemi in frustracijami se soočajo in mogoče se celo domislite, s čim bi jim lahko olajšali življenje. Tak način razmišljanja je v podjetništvu zelo pomemben. S Svojimi produkti in storitvami namreč rešujete probleme drugih. Bolj kot se boste znali vživeti v občutke in razmišljanja drugih, bolj popolno storitev in kupčevo izkušnjo boste lahko zasnovali. Bolj uspešni pa boste tudi pri poslovnih pogajanjih, če se boste znali poistovetiti s sogovornikovimi težavami in iskali rešitev, za win-win situacijo.

Razvijajte radovednost

Albert Einstein je zase rekel, da nima nobenega posebnega taletna. Je le izjemno radoveden. Radovednost je pomembna vrlina, ki vam lahko zelo pomaga tako pri ustvarjanju dobrih odnosih z ljudmi kot tudi pri delovanju na nekem področju. Pomeni, da se boste spraševali, zakaj so stvari take, kot so. Pa tudi kaj lahko naredite, da bi jih izboljšali. To pa je spet pomembna osnova za uspešno delovanje v podjentištvu.

Kaj je vaše poslanstvo?

Pomembno je, da ni vaš edini cilj pri delu, da boste dobivali redne prihodke in da se boste pri določeni starosti lahko upokojili. Pri delu so resnično uspešni in srečni tisti posamezniki, ki v svojem delu vidijo višje poslanstvo. Sprašujte se, v čem ste dobri in kaj lahko ponudite skupnosti. Kaj je tisto najboljše, kar lahko date drugim? Pomikajte se bližje takemu delu, ki vam bo omogočalo, da to izrazite. Z delovanjem na takem podorčju se bodo povečale vaše možnosti za uspeh. Poleg tega pa vas bo delo navduševalo, zato boste znotraj njega lažje našli kreativne rešitve problemov, ki se bodo na tej poti pojavili.

Bodite potrpežljivi

Ljudje smo si različni po karakterju. Vseeno pa lahko vsak dela na tem, da bi postal bolj potrpežljiv kot je trenutno. Ta lastnost je zelo pomembna sploh v kaotičnih situacijah, v katerih se znajdete. Pomeni, da se znate v kaosu ustaviti in preudarno pogledati celo sliko. Tako boste dosegli veliko več, kot če bi besneli. Hitreje boste našli pot iz situacije. Po drugi strani pa boste na tak način izboljšali zdravstveno stanje, saj vas nič ne bo vrglo pretirano iz tira in v stres.

Učite se od drugih

Če želite napredovati kot oseba in v poslovnem svetu, je pomembno, da ste odprti do znanja, ki ga lahko prejmete od drugih. Pregovor več glav več ve še kako drži. Perspektive drugih na določeno situacijo vam lahko razširijo obzorje in utrnejo se vam lahko nove ideje, kako boste prisotpili do določenega problema. Širši krog ljudi, ki ga imate okoli sebe, več informacij boste imeli, ki jih boste lahko s pridom kreativno uporabili v določenih situacijah.

Vzemite si čas za spostitev

Ne glede na to, kako poln urnik imate, je pomembno, da si znate vsak teden vzeti nekaj ur zase. Razmislite, katere so tiste aktivnosti, ki vas umirijo in se ob njih lahko odklopite od vsakodnevnih skrbi. Mogoče je to telovadba, hoja v hribe, druženje s prijatelji, uživanje v dobri kulinariki. S tem, ko se boste lotili vam ljubih dejavnosti, boste poskrbeli za svoje zdravje in dobro počutje. Tako boste imeli več energije tudi za druga področja v vašem življenju.

Vnesite več spontanosti v svoje življenje

Določena mera rutine je potrebna, da bi si lahko lažje organizirali življenje. Vseeno pa delajte na tem, da vaše življenje ne bo preveč ujeto v stroge okvirje. Ko se da, poslušajte sebe in si dajte tisto, kar v nekem trenutku potrebujete, da se boste bolje počutili. Ne pozabite si privoščiti krajših pavz med delom. Pojdite na kratek sprehod, poklepetajte s sodelavci. Privoščite si zdrav obrok. Pojdite na izlet v neznano, spoznavajte nove ljudi, preberite knjigo, ki sicer ne paše v zvrst, po kateri sicer posegate. Tako si boste popestrili življenje, vanj vnesli več igrivosti. Več prostora pa bo tudi za dobre ideje.

Vir: inc.com