POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]

Na voljo imate še devet mesecev časa do izteka leta. Že veste kako jih izkoristiti za uspeh?

Vaš koledar je lahko nadvse uporaben pripomoček pri doseganju novih vrhov. Ker se bliža poletje, verjetno že delate načrte za dopust ali pa hitite s pripravo poročil za oddajo davčne napovedi. Obstaja pa še drugi način razmišljanja. Smo na dobri četrtini leta, preostalo nam je še devet mesecev. Poglejmo kaj lahko naredimo, da še bolje izkoristimo čas, ki nam je ostal v letu 2016.

Kot vsi ste verjetno tudi vi začeli leto z osebnimi in privatnimi cilji. Zato je čas, da se vprašate, kako daleč ste od uresničitve ciljev in kako se vam bodo uresničili do 31. decembra?

Strategija, ki vam pri tem lahko pomaga je da začnete pri skupnih ciljih. Na primer, zamislite si, da bi v letu 2016 radi zaslužili 200.000 €. To je kar precejšnja vsota. Če jo delimo z število mesecev, potem to pomeni, da vsak mesec morate zaslužiti slabih 20.000 evrov. Ker gre za precej zajeten kup denarja, morate imeti strategijo, načrt. Najbolje je, če si zastavite cilj, ki se iz meseca v mesec povečuje. Torej, da ni potrebno vsak mesec isto zaslužiti. Na ta način se boste tudi ustrezno motivirali. Verjetno pa boste morali tudi opraviti kar nekaj klicev, se povezati z določenimi ljudmi, organizirati razne dogodke, ustvariti blog, vzpostaviti socialna omrežja in podobno. Skratka, cilj je, da se dejavnosti razdelijo na določene segmente. Nekaj kar lahko storite danes, nekaj kar lahko storite jutri in podobno.

Nato naredite zmenek s samim seboj. Uporabit koledar, ki je pri tem ključno orodje. Pred začetkom meseca se usedite pred koledar in naredite zmenke, ki vam bodo omogočili, da dosežete zadane cilje. Vse kar morate narediti si zabeležite v koledar. Če se zgodi, da morate kakšno zadevo preklicati jo raje preložite na naslednjič. Nikar je ne preklicujte.

Ob koncu meseca, ko boste delali načrte za prihodnje mesece, naredite pregled dogodkov. Na ta način boste opazili vaš osebni napredek proti določenem cilju. Zelo pomembno pri vsem tem pa je, da slavite vaše uspehe, vaše dogodke. Bodite prijazni do sebe in si privoščite tudi zabavo. Konec koncev si jo zaslužite.

 

Scroll to top