POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]
kaj vas ovira pri dosegu ciljev

Možni razlogi, zakaj letos niste dosegli postavljenih ciljev

Konec leta ljudje velikokrat izkoristijo za to, da si postavijo cilje za prihodnje leto. Da bi bili v letu 2019 uspešni pri doseganju svojih ciljev, morate najprej vedeti, kje se je zadeva zataknila v prejšnjem letu. Podajamo vam nekaj možnih razlogov, zakaj niste dosegli toliko, kot ste imeli v načrtu.

Manjka vam vztrajnosti

Pomanjkanje vztrajnosti je pogost razlog, da se ljudje vrtijo v začaranem krogu. Ni dovolj, da se odločite, da boste nekaj spremenili. Še toliko bolj pomembno je, da določite korake, ki vas bodo do tega pripeljali in da vztrajate pri novih vzorcih delovanja.

Načrtov si niste zapisali

Morda ste ob koncu leta približno opredelili, kaj bi radi dosegli v novem letu, vendar pa niste napisali konkretnih ciljev in opisali postopka, kako naj bi do tega prišli. Rezultat je, da ste ob koncu leta na istem, kot ste bili na začetku. Ne ponovite torej napake. Konkretizirajte svoje načrte in jasno navedite, kako jih boste dosegli v bodoče.

Čisto zadovoljni ste s trenutnim stanjem

Seveda je super, da so vam všeč stvari, take kot so sedaj. Vseeno pa popolno zadovoljstvo lahko povzroči, da ostajate v coni udobja in se nikamor ne premaknete. To velja tako v osebnem življenju kot v podjetništvu. Vedno se morate truditi, da bi dobre stvari še izboljšali. To je gonilo napredka.

Vaši cilji so zelo skromni

Super je, da načrtujete pot do cilja z manjšimi koraki. Tako obstaja večja verjetnost, da boste dosegli, kar želite. Problem pa nastane, ko podcenjujete sebe in svoje sposobnosti. Zaradi tega že vnaprej menite, da nečesa ne morete doseči in tako si postavljate zelo nizke cilje, ker se bojite, da višjih ne boste mogli doseči.

Ne razlagajte drugim o svojih ciljih

Psihologi so ugotovili, da lahko to, da svoje cilje preveč razglašate okoli, negativno vpliva na to, da jih boste dosegli. Preveč energije vložite v razlago in utemeljevanje, namesto da bi šli v akcijo. Kaj načrtujete, tako raje zadržite zase. Bodite osredotočeni na to, kar želite doseči, in temu sledite.

Gibate se v napačnem krogu ljudi

To, s kakšnimi ljudmi ste obdani, močno vpliva na možnosti, da boste dosegli svoje sanje. Če se zadržujete v krogu pesimistov, se lahko hitro navzamete njihove negativne miselne naravnanosti. Tako obstaja precejšnja verjetnost, da boste hitro obupali nad uresničevanjem svojih sanj. Po drugi strani lahko ljudje, ki verjamejo v vas, zelo pozitivno vplivajo na to, da se boste ciljem hitreje približali.

Ne prenašate kritik

Na vsake toliko je dobro prisluhniti kakšnemu dobronamernemu nasvetu, ki vam lahko pomaga, da določeno področje svojega delovanja še izboljšate. To vas lahko napelje k napredku. Po drugi strani pa pretirano prepričanje, da vi vse bolje veste kot drugi, lahko pomeni, da se boste preveč oklepali nekih starih prepričanj in navad. Tako ne boste odprti za izboljšave. Posledično tudi ne boste napredovali.

Težko rečete ne

Seveda je pomembno, da smo ljudje dobri en do drugega in si pomagamo. Če pa konstantno potrebe drugih postavljate pred svoje lastne, si uspeha ne morate obetati. Morate se naučiti postavljati zdrave meje in reči kdaj ne, če veste, da si nečesa v resnici ne želite in ni dobro za vas.

Zelo pomembno vam je, kaj si mislijo drugi

Če ste preveč obremenjeni s tem, kaj si o vas in vaših željah mislijo drugi, potem si delate slabo uslugo. Ljudje smo si različni. Vsak ima svoje mnenje glede določenih stvari. Če boste pretirano upoštevali druge, boste izgubili fokus in možnost, da uresničujete postavljene cilje.

Stvari se vedno lotevate na enak način

Dejstvo je, da stvari ne morete spremeniti, če obdržite vedno isti način razmišljanja in delovanja. Če želite doseči nekaj, kar niste še nikoli prej, morate najprej ugotoviti, kaj vas je do sedaj pri tem oviralo. Potrudite se, da spremenite način razmišljanja glede nečesa. Potem boste tudi lažje delali nadaljnje korake.

Zanemarjate svoje telo in zdravje

Če želite doseči uspeh, ne boste nič dosegli s tem, da se boste forsirali prek vseh mej. Pomembno je, da ne glede na vse, skrbite za svoje zdravje in dobro počutje. Poskrbite, da se boste dovolj gibali, počivali, zdravo jedli. Le tako boste v optimalni formi, da boste tudi poklicno stvari lahko boljše izplejali.

Primerjate se z drugimi

Primerjanje svojega življenja z življenji drugih je najslabša usluga, ki si jo lahko naredite. Vedno bodo obstajali boljši od vas. Usmerjanje pozornosti nanje vas ne bo nikamor pripeljalo. Veliko bolj produktivno je, če se odločite za to, da boste tekmovali s preteklo verzijo sebe. Vsakodnevno se tako trudite, da bi postali še boljši, kot ste bili včeraj. Tako boste resnično lahko napredovali v življenju in spremljali in proslavljali svoje majhne in velike napredke.

Vir: entrepreneur.com

Scroll to top