POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]
izberite pravi tiskalnik

Kopirni stroji – dobra naložba v podjetje

Kopirni stroji so dandanes obvezna oprema tako vsakega doma kot pisarne. Ni pa dovolj, da tako napravo imamo. Pomembno je tudi, da izberemo tak tiskalnik, ki nam bo kar v največjo pomoč pri tovrstnih opravilih. V prvi fazi moramo vedeti, koliko denarja smo pripravljeni odšteti za tak stroj. Ko to vemo, pa si moramo omisliti tako napravo, ki nam bo predstavljala kar največjo dodano vrednost.

Da bi vam olajšali odločitev, smo pripravili kratke opise glavnih vrst kopirnih strojev, med katerimi lahko izbirate.

Tiskalniki za domačo uporabo

Prva kategorija so tiskalniki, ki so primerni za najbolj preproste uporabnike. Gre za tiste kopirne stroje, ki jih lahko postavimo kar na pisalno mizo. So lahki, poceni in ne zavzemajo veliko prostora. Po drugi strani so temu primerno okrnjene tudi njihove funkcije. Ponujajo le najenostavnejše operacije. Tudi pri obojestrankem printanju jim morajo dostikrat pomagati, saj ga niso sposobni izvesti sami. Prednost takih tiskalnikov je torej predvsem v nizki ceni. Če napravo potrebujemo le za to, da tu in tam natisnjemo kakšno stran in pri tem ne zahtevamo posebne kakovosti, potem je nesmiselno v napravo veliko investirati.

Tiskalniki z naprednejšimi funkcijami

V drugo kategorijo spadajo tiskalniki, ki jih lahko uproabljamo že za bolj zapletene naloge. Sposobni so proizvesti zelo dobre rezultate. So hitri, učinkoviti in zahtevajo minimalno ročnega poseganja v njihovo delovanje. Po drugi strani so temu primerno tudi precej dražji. So masivni in zavzemajo veliko prostora. Večinoma so samostoječi. To pomeni, da moramo najprej zagotoviti prostor, kamor bomo tako napravo postavili.

Taki tiskalniki so lahko specializirani v tiskanje dolgih besedilnih strani. Lahko pa so bolj uporabni za tiskanje fotografij in drugih natisnjenih strani v barvah. Izbrati moramo napravo, ki bo ustrezala našim potrebam. Bodimo pozorni tudi na nekatere druge funkcije, ki jih te naprave lahko ponujajo uporabniku. Lahko prek USB ali Bluetootha omogočajo povezljivost z mobilno napravo. Lahko gre tudi za kopirne stroje, ki omogočajo, da jih uporablja več ljudi iz več računalnikov hkrati.

Scroll to top