POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]
tisk

Kateri tiskalnik za poceni tiskanje?

Optimizacija tiska je vsekakor en izmed enostavnejših načinov za dolgoročni prihranek pri poslovanju. To seveda velja za tiste, ki vsaj v zmernem obsegu še uporabljajo papir – tisti, ki poslujejo izključno preko računalnikov, s tem ne bodo veliko pridobili. Kako se lotiti racionalizacije na tem področju? Največ lahko storite s pametno izbiro tiskalnika!

Ključnega pomena pri tem pa je razmislek o potrebah poslovnega tiskanja. V nekaterih primerih ni druge rešitve kot nakup vrhunskega tiskalnika, ki bo kos najzahtevnejšim nalogam, v drugih primerih pa bi bila takšna poteza le zapravljanje denarja. Za poceni tiskanje je treba torej izbrati napravo, ki bo brez težav opravljala svojo nalogo, a z nepotrebnimi dodatnimi funkcijami ne bo terjala visoke cene.

Barvni ali črno-beli tiskalnik?

Z razvojem sodobne tehnologije so barvni tiskalniki cenovno povsem enakovredni črno-belim, a to ne pomeni, da zagotavljajo enako poceni tiskanje. Namesto, da bi brez premisleka izbrali barvni tiskalnik, raje namenite nekaj pozornosti svojim potrebam – zelo verjetno je, da barvnega tiskalnika ne potrebujete, saj za večino dokumentov zadošča črno-belo tiskanje. Če pridete do takšnega zaključka, bo črno-beli tiskalnik gotovo boljša izbira tudi s cenovnega vidika. Ne sicer pretirano opazno pri nakupu naprave, temveč na dolgi rok – glavni strošek tiskanja namreč predstavlja barva, ki je strašno draga. Zaradi varčnosti in učinkovitosti je s tega vidika najbolje izbrati črno-beli laserski tiskalnik

Ne pozabite na druge stroške!

Velika napaka je, če se osredotočite le na ceno tiskalnika. Omenili smo že, da na poceni tiskanje bolj kot strošek nakupa vpliva dolgoročna cena barve, poleg tega pa je treba upoštevati še nekatere druge stroške. Predvsem se pozanimajte o stroških vzdrževanja, servisa in nadomestnih delov. Pri izbiri tiskalnika to pomeni, da se osredotočite na izdelke zanesljivih proizvajalcev, po možnosti na tiste, ki nudijo dolge garancijske roke in ugodne pogoje servisa.

Scroll to top