POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]
tisk v podjetju

Kako zagotoviti kvalitetno tiskanje v podjetju?

Kakovost tiska je zelo pomemben faktor, ko se odločate za nakup novega tiskalnika. V tisk, kot njegovo kakovost, so všteti različni dejavniki. Če tiskate pretežno črnobele strani z besedilom, potem vam bo pri tiskanju pomembna predvsem hitrost in čim večja kapaciteta za papir. V primeru, ko nameravate tiskati delno ali pretežno tudi v barvah, potem je treba tudi temu področju nameniti poseben poudarek. Če pa nameravate tiskati tudi v različnih dimenzijah papirja oziroma tiskati celo na druge materiale, potem potrebujete bolj napreden tiskalnik.

Izbira tiskalnika

V tisk, če želite, da bo kvaliteten, je treba vložiti nekaj časa in truda. Za to je v prvi vrsti ključna izbira ustrezne naprave. Koliko prostora imate v pisarni na voljo za tiskalnik in kolikšne odhodke si še lahko privoščite? To sta ključni vprašanji, ki vam bosta pomagali pri tem, da izberete pravega. Tiskalniki najnižjih cenovnih kategorij so običajno namizni, omogočajo vam vse osnovne funkcije, ki jih potrebujete. So pa primerni bolj za domačo uporabo in v primeru, ko le na vsake toliko kaj natisnete. Vsekakor vam bolj priporočamo, da izberete naprednejšo napravo. Gre za tiskalnike, ki so pretežno samostoječi. Omogočajo vam številne funkcije, pozna se na sami hitrosti tiskanja, take tiskalnike lahko povežete z več računalniki. Pozanimati se morate pri vsakem tipu posebej, kaj ponuja, da lahko izberete takega, ki je vam najbolj pisan na kožo.

Kartuše oziroma črnilo

V tisk oziroma njegovo kakovost je seveda všteto tudi črnilo. Zato je pomembno, kakšne kartuše izberete. Različni tiskalniki podpirajo različne tipe kartuš. Za delovanje tistih najbolj osnovnih zadoščata dve kartuši, pri bolj naprednih pa so običajno v tiskalniku štiri kartuše. Pri tem je ena črna, ostale pa so osnovne barve (rumena, rdeča in modra). Obstajajo pa tudi tiskalniki, pri katerih za njihovo delovanje ne potrebujete kartuš. V tiskalniku se nahaja prekat, kamor črnilo enostavno vlijete. Na tak način lahko privarčujete pri nakupu embalaže kartuše, ki tudi ni poceni. Je pa priporočljivo, da se pred tem dobro pozanimate, kakšen je postopek vlivanja, da ne naredite kaj narobe.

Scroll to top