POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]
pisarniski-printer

Kako izbrati pisarniški printer po meri podjetja?

Podjetja lahko pisarniški printer kupijo po tržni ceni ali pa ga najamejo pri izbranem ponudniku. Sicer pa je na trgu na voljo veliko število različnih blagovnih znamk in modelov tiskalnikov, zato se je včasih kar težko odločiti, katero napravo izbrati. Pri tem se je potrebno vprašati, kakšen tiskalnik pisarna potrebuje, kako naj bo zmogljiv, ali potrebujejo zaposleni vse funkcije in drugo.

Najem tiskalnika za pisarno pa prinaša številne prednosti. V fiksno mesečno najemnino je zajeta uporaba naprave, potrebno število barvnih in črno belih izpisov, zalogovnik kartuš s tonerjem ter odziven servis, ki v najkrajšem možnem času popravi mehansko ali programsko okvaro. Podjetjem je na voljo osnovni ali napredni paket, zato da lahko ceno prilagodijo svojim potrebam po tiskanju.

Laserski in brizgalni pisarniški printer

Osnovna delitev tiskalnikov je v brizgalnih in laserskih napravah, ki se med seboj razlikujejo po načinu delovanja in izpisa na papir. Brizgalni tiskalniki so bolj primerni za domačo rabo, medtem ko laserski tiskalniki nudijo visokokakovostno printanje, ki je še posebej primerno za tiste pisarne, ki potrebujejo velike količine izpisov. Pri najemu pa ponudnik nudi različne modele in blagovne znamke tiskalnikov, zato podjetje lahko izbere takšno napravo, ki najbolj ustreza potrebam po tiskanju.

Pisarniški printer z različnimi hitrostmi tiskanja

Hitrost printanja je eden izmed dejavnikov, ki zanima večino podjetij pri izbiri ustreznega tiskalnika. Hitrost tiskanja je še posebej pomembna v tistih pisarnah, kjer na dan potrebujejo večje število izpisov. Naprava, ki lahko v kratkem času natisne veliko besedila, je v pisarniškem okolju zelo koristna. Napredni paket pri najemu vključuje zmogljiv tiskalnik, ki natisne 45 strani na minuto. Ta hitrost velja za črno bele izpise, nekoliko dlje časa pa traja dvostransko barvno tiskanje.

Pisarniški printer z dodatnimi funkcijami

Nekateri tiskalniki imajo tudi dodatne funkcije, kot je na primer skeniranje. Pri tem se mora podjetje vprašati, v kolikšni meri potrebuje dodatne funkcije. V tem primeru bi bil najem multifunkcijske naprave bolj smiseln, saj združuje tiskanje, fotokopiranje, skeniranje in pošiljanje faksa. Multifunkcijske naprave so primerne za večje pisarne, ki na vsakodnevni bazi potrebujejo večje količine izpisov, skupaj z ostalimi funkcijami.

Če pa podjetje uporablja le funkcijo tiskanja, pa je najbolj primerna uporaba zmogljivega, hitrega in zanesljivega tiskalnika. Pisarniški printer v najemu prihrani na stroških uporabe in hkrati nudi najnovejšo tehnologijo printanja.

Scroll to top