Kako do večjega števila strank in posledično do višjih prihodkov? Odgovor je pos terminal

Plačevanje nikoli ni bilo tako hitro in enostavno. Nič več iskanja kovancev po torbi ali denarnici. Omogočite vašim strankam kartično poslovanje.

Živimo v času v katerem prevladuje plastični denar. Trgovina oziroma prodajalna brez POS terminala, je trgovina, ki prepusti ogromno strank in posledično priložnosti za prodajo. Velikokrat stranke razočarane zapustijo trgovino, kavarno ali katero drugo prodajalno, zgolj zaradi tega, ker prodajalna ne omogoča strankam uporabo njihove kartice.

Če boste omogočili stranka uporabo POS terminala, boste s tem posledično privabili več strank. Raziskave in statistika kažejo, da je največ prometa opravljenega ravno preko kartic. Zato ni presenečenje, če rečemo, da so stranke razočarane, če ne morejo uporabiti kartice. S tem, ko ne morejo plačati s kartico, bodo posledično manj zapravili oziroma bodo stranke zapravile toliko kot imajo v denarnici ali pa še manj. če pa bodo želeli kupovati pri vas, pa bodo morali zapustiti trgovino in oditi na najbližji bankomat. Kar je seveda zamudno. Zato gredo stranke raje drugam, nekam kjer imajo možnost plačevanja s kartico.

Kako do POS terminala?

Terminal si lahko priskrbite tako, da se odpravite v vašo banko. Tam vam bodo predstavili pogoje uporabe. Ponavadi banke terminal dajo v najem, v določenih primerih pa ga lahko tudi kupite. Z banko se nato dogovorite tudi o karticah katere nameravate sprejemati. Poleg stroškov najema ali nakupa terminala, pa banka zaračuna provizijo ob vsakem plačilu.

Ker je uporaba POS terminala enostavna, boste skozi čas zabeležili večje število strank. Poleg tega pa boste zabeležili večje prihodke.