POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]

Načini za zmanjšanje začetniških stroškov

Za nekatere mlade podjetnike je uspeh kaj hitro lahko poguba. Oči so velikokrat lahko prevelike, vsaj glede na budžet. Namesto nadaljnjega investiranja v podjetje, se veliko denarja izgubi predvsem v nepotrebnih nakupih. Hitremu uspehu sledi veliko zapravljanje, ki pa lahko privede do predčasnega propada dejavnosti.

 

Načini s katerimi lahko znižamo stroške in tako prihranimo denar za nadaljnji razvoj podjetja in kadra, so dokaj osnovni. Velikokrat se v vrtincu večjih zaslužkov marsikdo zgubi in preceni sposobnost in moč denarja, ki ga trenutno poseduje. Če imate podjetje, s katerim ste šele začeli dobro služiti ostanite na realnih tleh. Ni se vam potrebno preseliti v pisarno zgolj zaradi tega, da bi delovali bolj profesionalno in uradno. Stroški pisarne in njena ureditev, zlasti če je le ta na ugodnem mestu v središču mesta, kaj hitro lahko narastejo na tisoč ali več evrov na mesec. Vprašanje pa je ali bo njen vpliv tolikšen, da boste samo zaradi »dobrega počutja« zaslužili toliko več. Velikokrat je tako, da se potem v vsem tem udobju porazgubimo, posledično pa delo ostane nedokončano in prihodki lahko sčasoma upadejo.

Za star up, kjer se pa iščejo čim cenejše možnosti dela, je delo od doma še najboljša rešitev. Raziskave pa so tako in tako pokazale, da je delo, ki je opravljeno od doma, velikokrat opravljano bolj kakovostno in pravočasno. Namesto dragih naročnin in še dražjih telefonov pa lahko uporabljate spletne aplikacije, kot so Skype, Hangouts in podobno.

Za še večje prihranke, pa skušajte na internetu poiskati brezplačne ali pa bistveno cenejše, vendar zanesljive, pravne nasvete in rešitve. Vendar bodite pozorni. Kljub vsem možnim prihrankom, pa boste morali veliko investirati. Pri pametnih naložbah pa bodite vse prej kot varčni.

Scroll to top