POZOR: Smo SPOT točka! Pri nas lahko uredite tudi spremembo sedeža!
+386 (0)30 708 807
[email protected]

Izterjava terjatev je delo profesionalcev

Pred kratkim ste sklenili posel. Seveda je praksa pri nas takšna, da se plačila izvedejo z zamikom. Bolj redko se nam zgodi, da se plačila izvedejo vnaprej ali pa takoj po opravljeni storitvi. Tovrstno poslovanje je še dodatno breme za mlada oziroma pravkar ustanovljena podjetja.

Vsako novo podjetje si ne more privoščiti poslovanja brez denarja, zlasti v današnjih časih, ko je možnost kreditiranja zelo nizka oziroma odvisna od mnogih določenih faktorjev. Glede na to, da so datumi valute lahko kar dolgi, je to psihično breme za vsakega podjetnika.

Kaj potemtakem podjetniku preostane?

Energijo in voljo mora podjetnik usmeriti v poslovanje in ne v izterjavo. Zato so tu družbe, ki ponujajo upravljanje terjatev. To podjetniku omogoča, da si za neko določeno provizijo zagotovi nemoteno in konkurenčno poslovanje.

Upravljanje oziroma izterjava terjatev so različne storitve, ki jih določena družba opravlja za vas. Sem spadajo vodenje knjigovodstva dolžnikov, pa tudi spremljanje bonitete potencialnih in obstoječih strank. Slednje je zelo pomembno, saj vam nudi vpogled v smiselnost poslovanja z določeno družbo. Poleg vsega naštetega pa upravljanje terjatev vključuje tudi unovčevanje terjatev.

Družba, ki vam bo vodila te postopke, vam bo s tem omogočila, da imate vse odprte terjatve na enem mestu. Komunikacija pa bo potekala le med vami in podjetjem, ki jim boste zaupali tovrstno nalogo.

Če se sami odločite za vodenje izterjave terjatev, boste izgubili veliko časa, ki bi ga sicer lahko namenili vašim poslom. Hkrati pa je uspešnost nižja, če sami vodite te postopke, kot pa če jih zaupate neki drugi družbi, ki je specializirana za upravljanje s terjatvami. Družba bo tako namesto vas spremljala vaše kupce, jih tudi opominjala na morebitne roke. Opomini so pisni in telefonski.

Prednosti, ki jih je vredno tu izpostaviti so predvsem redna plačila, prihranek stroškov podjetja, ker ni potrebno voditi izterjave in posledično se lahko podjetje osredotoča le na posel. S tem pa si podjetje pridobi tudi ustrezno bonitetno oceno, kar pripomore k boljšem poslovanju v prihodnosti.

Scroll to top